RESEPI BISKUT COKLAT CIP PUDINA - MINT CHOCOLATE CHIP COOKIES
Biskut Cip Coklat Pudina adalah pencuci mulut lazat yang dibuat dengan campuran ekstrak pudina dan cip coklat.
Resipi biskut pudina yang menarik ini sesuai untuk mereka yang menggemari ais krim cip pudina! Sesuai dijamu pada hari raya!
Membuat resipi biskut cip coklat pudina ini sangat mudah dan bagus untuk sesiapa yang menggemari gabungan coklat pudina.
Untuk tatapan tambahan > Apa Itu Pudina? // Apa Itu Pudina Coklat?
Masa Persediaan: 10 minit / Masa Memasak: 10 minit
Jumlah Masa: 20 minit / Hidangan: 36 / Kalori: 126kcal
Bahan-bahan- 2 cawan tepung
- 1 sudu kecil baking soda
- Secubit garam
- 226g mentega yang telah dilembutkan
- ¼ cawan gula
- ¾ cawan gula perang
- 2 biji telur
- ½ sudu kecil minyak pudina atau 1 sudu kecil ekstrak pudina
- 4-5 titik pewarna makanan hijau
- 1 cawan cip coklat
- 1 cawan ketulan coklat
Arahan- Pukul mentega, gula, pudina, dan telur sehingga sebati.
- Masukkan dan pukul perlahan tepung, baking soda, garam, diikuti pewarna makanan hijau.
- Gaul sebati cip coklat dan ketulan coklat, kemudian bentukkan menjadi bebola kecil menggunakan scooper aiskrim, dan letakkan di atas loyang dengan jarak 2 inci setiap biskut.
- Bakar pada suhu 175 darjah selama 12 minit, kemudian hidangkan.
SELAMAT MENJAMU SELERA....!!!!
Resepi menarik lain:
Comments