Skip to main content

Spaghetti With Prawns Garlic Sauce STEVIA




Simple Dinner untuk malam nanti....Jommm!!          


Jom kita buat menu special & sihat untuk seisi keluarga kita malam ni...Bukan nak puji masakan 

Apa yang penting bila kita sendiri yang masak di rumah,kebersihan bahan mentah yang kita sendiri basuh,mencapai tahap kepuasan dan keyakinan diri dan keluarga.Kesihatan pun tidak terjejas.Kita boleh kurangkan garam dan gula untuk kesihatan seisi keluarga.

Jom lihat resepi di bawah :

Spaghetti With Prawns & Garlic Sauce stevia

Oleh: SteviaSugar Corporation.
(hidangan: 4 org)

Bahan bahan:

  • 3 sudu besar Dr Sweet Olive Oil
  • 3 sudu besar butter
  • 4 ulas bawang putih - cincang
  • 2 sudu besar cili benggala merah - potong dadu
  • 2 sudu besar tomato puree
  • 450 gram spaghetti atau tagliatelle
  • 350 gram udang
  • 125 ml double cream
  • Garam secukup rasa
  • 1/2 sudu teh Dr Sweet Stevia Spoonable
  • Black pepper
  • 3 sudu besar chopped parsley












                   








Cara cara:

-Panaskan minyak dan mentega dengan api sederhana. Masukkan bawang putih dan cili benggala merah yang sudah dipotong dadu sehingga bawang kekuningan.

-Masukkan tomato puree dan masak dalam 10 minit.

-Rebus spaghetti mengikut masa ditetapkan di bungkusan. Masukkan garam dan Dr Sweet Olive Oil. Toskan.

-Masukkan udang ke dalam sos dan kuatkan api selama 2 minit sambil terus dikacau sehingga udang bertukar warna. Perlahankan api.

-Kemudian tuangkan cream dan masak selama 1 minit sambil dikacau sehingga sos agak pekat. Masukkan garam,lada hitam dan 1/2 sdt Dr Sweet Stevia Spoonable.

-Masukkan spaghetti ke dalam mangkuk hidangan dan tuangkan sos ke atasnya. Taburkan daun parsley. Kacau rata rata dan terus hidang. Boleh juga masukkan spaghetti ke dalam kuali, tabur parsley dan kacau supaya spaghetti bergaul rata dengan sos sebelum dihidangkan.

-Angkat dan terus dihidangkan.

 Untuk mendapatkan produk Dr Sweet Stevia Olive Oil & Dr Sweet Stevia Spoonable..anda boleh hubungi kami di talian 03-21660445 atau whatsapp kami di no. 01123884535.

Comments

Popular posts from this blog

Apa Itu Terung Asam?

  Terung Asam, Buah Terung yang Popular di Sarawak!      Pokok Terung Asam ataupun dikenali sebagai Terung Dayak merupakan sejenis tumbuhan renek berbuah yang terkenal di Sarawak. Buah Terung Asam berwarna hijau ketika muda dan bertukar kuning oren kemerahan ketika sudah matang. Disebabkan rasa buahnya yang masam seperti tomato, ia sering digunakan dalam masakan seperti masakan asam pedas, sambal atau kari. NAMA SPESIES: SOLANUM LASIOCARPUM  KELUARGA: SOLANACEAE ASAL: ASIA TENGGARA, PAPUA NEW GUINEA, AMERIKA SELATAN CIRI-CIRI: BATANG POKOK BERWARNA HIJAU DAN AGAK BERBULU BUNGA BERWARNA PUTIH DAN KUNING DI BAHAGIAN TENGAH BUAH BERBENTUK BULAT ATAU BULAT LEPER MAMPU MENCAPAI KETINGGIAN SEHINGGA 1 METER  Manfaat yang terdapat pada pokok Terung Asam adalah: Mengawal tekanan darah Mengurangkan risiko penyakit jantung Menstabilkan gula dalam darah Memerangi Osteoporosis Menurunkan risiko kanser Membantu menurunkan berat badan Merawat masalah kulit seperti kudis dan luka Melindungi dari pe

Apa Itu Pokok Chaya?

  Pokok Chaya, Tumbuhan Berdaun Seperti Daun Betik! Pernah dengar tentang Pokok Chaya ? Pokok Chaya atau nama lainnya Bayam Suria merupakan tumbuhan yang tumbuh tinggi, mempunyai daun seakan daun betik dan berbatang seperti batang ubi. Tumbuhan ini hidup dengan subur di kawasan lembap dan kering serta ada ditanam di Kebun Reyhan kami.  NAMA SPESIES: CNIDOSCOLUS ACONITIFOLIUS  KELUARGA: EUPHORBIACEAE ASAL: SEMENANJUNG YUCATAN DI MEXICO CIRI-CIRI: MEMPUNYAI DAUN YANG LEBAR BERSAIZ OBLONG YANG PANJANG BATANG POKOK BERWARNA COKLAT KELABU MUDA DENGAN GARIS-GARIS GELAP  MENGANDUNGI LATEKS BERWARNA PUTIH  BOLEH MENCAPAI KETINGGIAN HINGGA 6M Manfaat Pokok Chaya untuk kesihatan adalah: Untuk mencegah diabetes Untuk menurunkan paras kolesterol Untuk melancarkan peredaran darah Untuk melancarkan penghadaman Untuk mencegah batuk Untuk merawat insomnia Untuk memerangi artritis Untuk mencegah anemia Untuk merawat penyakit kulit Untuk meningkatkan daya ingatan dan fungsi otak      Pokok Chaya terken

Buah Gac @ Gac Fruit - Semua yang Wajib Tahu Mengenai Buah Eksotik Dari Vietnam Ini

Buah Gac ( Momordica cochinchinensis ) ialah buah berduri oren terang yang tergolong dalam genus melon dan berasal dari Asia Tenggara, khususnya Vietnam. Ia juga dikenali sebagai baby jackfruit, bitter gourd, sweet gourd, atau Cochinchin Gourd . Ia dituai hanya dua kali setahun (pada bulan Disember dan Januari) dan biasanya digunakan di Vietnam pada majlis-majlis khas serta dalam perubatan tradisional Cina. Tumbuhan ini merupakan herba menjalar yang boleh membesar sehingga 15 meter panjang dan agak kuat. Kulitnya berduri padat dan mengeluarkan bunga kuning besar yang boleh menjadi jantan atau betina. Buahnya berbentuk bujur, dengan permukaan berketul-ketul dan berduri, serta berdiameter 15-20cm bergantung kepada perkembangan pokok.  Di dalamnya terdapat isi merah terang dengan biji berwarna coklat yang rata dan bergerigi. Di Vietnam, terdapat tiga spesies yang dikenali: Gac sticky rice, Gac fruit, dan Gac hybrid. Buah Gac mempunyai rasa ringan (sesetengah orang membandingkannya deng