Memandangkan sekarang bulan Ramadhan, di sini kami ingin share satu menu untuk berbuka iaitu:
SAMBAL TUMIS UDANG
Ramuan:
1/4 udang harimau
2 cawan cili mesin
3cm belacan
4 biji bawang besar (2 biji untuk dimesin, 2 bii untuk dipotong dadu)
6 biji bawang putih
1 cawan air asam
2 biji bawang besar
1 cawan minyak jagung
Cara-caranya:
1. Tumis bawang yg telah dihiris sehingga garing.
2. Kemudian masukkan cili yang telah di campur dengan belacan, bawang putih, bawang merah & masak sehingga garing, kemudia masukkkan air asam jawa dan bawang yg dipotong dadu.
3. Masukkan 2 sudu kecil garam, 1 sudu the daun GreenVia Stevia.
4. Tunggu hingga menggelegak, dan masukkan udang.
*Pasti sedap, sangat menyelerakan dan yg paling penting zero kalori.
*Selamat mencuba~
Comments