Dr Irfan Unal
Memandangkan sekarang bulan Ramadhan, di sini kami ingin share satu menu untuk berbuka iaitu:

SAMBAL TUMIS UDANG



Ramuan:
1/4 udang harimau
2 cawan cili mesin
3cm belacan
4 biji bawang besar (2 biji untuk dimesin, 2 bii untuk dipotong dadu)
6 biji bawang putih
1 cawan air asam
2 biji bawang besar
1 cawan minyak jagung





Cara-caranya:


1. Tumis bawang yg telah dihiris sehingga garing.

2. Kemudian masukkan cili yang telah di campur dengan belacan, bawang putih, bawang merah & masak sehingga garing, kemudia masukkkan air asam jawa dan bawang yg dipotong dadu.

3. Masukkan 2 sudu kecil garam, 1 sudu the daun GreenVia Stevia.

4. Tunggu hingga menggelegak, dan masukkan udang.

5. Kacau sehingga masak dan hidangkan.
Sambal Tumis Udang dgn dau Greenvia Stevia
*Pasti sedap, sangat menyelerakan dan yg paling penting zero kalori.
*Selamat mencuba~




3 Responses
  1. Jannah Says:

    macam sedap je...daun stevia boleh juga guna untuk masakan? interesting new recipe..


  2. farah Says:

    iye..sy pn baru tahu...biase guna gula skang nk cuba lah yg ni lak...


  3. We should reduce the amount of sugar in our daily usage and start using healthier and wiser options like greenvia stevia to maintain a healthy lifestyle.