Dr Irfan Unal

JOM KITA BER “MASKER”


  
Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??

Yang penting kena la cuci muka dulu…
Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke.

• Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu
• Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu
• Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu

Macam mana nak buat masker di rumah? Kita dah biasa dah buat masker putih telur ataupun timun kan..kali ni cuba anda cuba rasai kelainan masker dr Dr Sweet Stevia…..

Senang sahaja…
Perlu ada dua bahan ni sahaja!!
1) Dr Sweet Extra Virgin Olive Oil



2) Dr Sweet GreenVia Stevia Leave Powder




‪#‎campur‬ kan sahaja dua bahan di atas...sapu di muka..tunggu sehingga kering..10minit selepas tu dah boleh cuci muka !!
waaaahhhh memang terasa halus mulus muka kita...betul!!! Tak rugi mencuba......
Dr Irfan Unal

KENCING MANIS KETIKA HAMIL




Image result for pregnant kencing manis



ANDA BOLEH BERISIKO TERKENA DIABETES SEMASA HAMIL JIKA:
  • Berat badan berlebihan
  • pernah mempunyai sejarah diabetes semasa hamil anak pertama
  • keturunan


APA NAK BUAT KALAU TERKENA DIABETES SEMASA HAMIL :

  • Paling penting adalah mengawal pemakanan. 
  • Cuba ambil makanan yang mempunyai indeks glisemik rendah.
  • Kiraan indeks glisemik dikira dari kiraan 0 hingga 100.
  • Nilai 0 adalah apabila makanan tidak meningkat paras glukosa dalam darah dan nilai maksimum peningkatan gula dalam darah adalah 100.
  • GI rendah apabila ia bernilai <55 nbsp="" span="">
  • GI sederhana apabila ia bernilai dari 56 ke 6.                                                                            
  • GI tinggi adalah nilai yang lebih dari 70.
  • Cari makanan yang mempunyai nilai GI yang rendah supaya glukosa dalam darah tidak naik mendadak. 
  • GI yang tinggi tidak elok untuk kesihatan jangka masa panjang.
  • Program diet sihat amat lah penting bagi ibu hamil yang mengalami penyakit diabetes (gestasional diabetes),kerana berfungsi untuk mengawal kadar gula di dalam darah,jika diet sihat tidak dilakukan maka akan menyebabkan lonjakan kadar gula,ia juga meberi kesan kepada bayi yang akan dilahirkan nanti mengidap penyakit kencing manis.


KAMI DI STEVIA SUGAR CORPORATION BOLEH MEMBANTU IBU-IBU HAMIL YANG MENGALAMI MASALAH DIABETES.


Pelbagai produk kami yang sesuai untuk anda dan keluarga.Bukan sahaja mengawal kadar gula dalam darah malah untuk kesihatan seisi keluarga. 

Antara produk kami adalah
  •  Dr Sweet Stevia Drops (mudah di bawa ke mana sahaja,seperti kedai makan )



  • Dr Sweet Spoonable(sesuai digunakan dalam masakan,minuman dan membuat kuih muih)



  • Dr Sweet Goat Milk (susu kambing elok untuk mngelakkan anak terkena penyakit jaundis dan stevia dalam susu kambing boleh mengelakkan ibu terkena penyakit diabetes)



  • Dr Sweet Tea (tea yang sudah ada stevia.mudah di bancuh hanya letak air panas sahaja sudah maniss!!!boleh terus minum!!juga dikenali sbg slimming tea ).





Jadi,guna Dr Sweet Stevia…tak perlu lagi cucuk insulin!!

#‎Kita‬ adalah apa yang kita makan. Jaga makan sebaiknya dan kita boleh mengawalnya.

Untuk lebih banyak maklumat hubungi kami di talian : 03-21660445
Dr Irfan Unal
USAGE, FACTS & INFO OF STEVIA





one of our product : greenvia


HERE ARE SOME FACTS, INFO & USAGE OF STEVIA :


  • Stevia has been used in various food products,including the Japanese sugar-free versions of Wrigley's Gum,Beatrice Food and Yogurts.


  • It has also been used in Japanese Style Pickles,Dries Seafood,Fish Meat Products,vegetables and seafoods boiled down with soy sauce.

  • Stevia is an all natural herbal product with centuries of safe usage by native Indians in Paraguay.
  • Stevia extract is non-caloric
  • In fact,according to some research, it lowers blood sugar level.
  • We can now get a calorie-free sugar fix from an all-natural alternative sweetener plant called stevia. The sweetener plant known as stevia is now widely available and rapidly replacing artificial sweeteners in consumer products.
  • For myself, I intend to use the product with both confidence in nature & respect for the healthy moderation & balance which nature teaches us.


For any enquiries call us at : 03-21660445





Dr Irfan Unal
HOMEMADE STEVIA ICE CREAM


         

Bored at home ? Want to try something new and different ! 
Let's make some ice cream this time. 
We from Stevia Sugar will share with you our enjoyable homemade stevia ice cream recipe which is suitable for people of all age, as we only use a few drops of Dr sweet stevia drops instead of using sugar.

The homemade stevia ice cream recipe we are sharing here don't contain artificial colors or flavors.

  • Strawberry/Oreo
  • 3 Big spoon of Yogurt
  • 250 ml of Whipping Cream
  • 250 ml fresh milk
  • 10 drops of Dr Sweet Stevia Drops

(Blend all the ingredients above in 30 seconds)
Freeze overnight.

And it's done !!
Hope you enjoyed it.

Try our delicious homemade stevia ice cream today.

For any enquiries call us at : 03-21660445


Dr Irfan Unal
Petang macam ni cuaca panas...tak jadi hujan..
tekak haus..


Jommm kita buat Manggo Lassi/Mango Yogurt Drink degan Dr Sweet Stevia....

Haaaa... bukan sahaja baik untuk kesihatan,malah penggunaan bahan semuanya dari bahan semulajadi,tiada warna tiruan mahupun perisa tiruan.


MANGO LASSI @ MANGO YOGURT DRINK
  • 1 biji buah manga manis
  • 1/2 cawan plain yoghurt
  • 1 cawan fresh milk
  • 1/2 cawan ais kiub
  • 1/2 sudu besar Dr sweet Stevia spoonable
(Blend semua bahan-bahan di atas sehingga sebati)
Sedia di nikmati!!!!
Urmmm segarnyaaaa rasa...sedap sangatt!!!!





                   
                                               


Dr Irfan Unal


BAHASA MELAYU





Try our delicious stevia chocolate cake today.

For any enquiries call us at : 03-21660445

Dr Irfan Unal


ENGLISH


                              CUBALAH RESEPI NASI AYAM STEVIA HARI INI.

Untuk lebih banyak maklumat hubungi kami di talian : 03-21660445
Dr Irfan Unal

BENEFITS OF DATE VINEGAR




Here are some of the benefits of date vinegar:


Prevent abdominal cancer

Weak heart 

                                                                                        Eases child birth

  Strengthen immunity system

Cough

Relieves headaches     

 
Image result for Prevents bladder stones and urinary tract infections
Prevents bladder stones and urinary tract infections

Cure skin conditions such as acne

Image result for food poisoning
Protect against food poisoning

Increase metabolism which promotes weight loss
                                                                                                                 Image result for low cholesterol level
 Lower cholesterol levels

Get a Dr sweet date vinegar today !! Call us at : 03 - 21660445


Dr Irfan Unal

Benefits of Goat milk



1. Less allergenic proteins


2. Easily digestible fats and proteins


3. Lower in Lactose


4. Plenty of calcium


5. Naturally lower in cholesterol



6. Blood pressure friendly



7. Build strong bones



8. Other Essential Minerals



9. Anti-inflammatory properties




10. A good source of key vitamins




11. Nutrients uptake efficiency




12. Heart health 




13. Immunity booster 



15. Prebiotic



13. Metabolism booster




14. Weight loss Efforts






Try our Dr sweet Goat milk today.
For any enquiries please contact : 03-21660445


Dr Irfan Unal
REFRESH YOUR BODY WITH STEVIA CORN PUDING :


Dr Irfan Unal

Dr. Sweet Tea has been formulated using 100% natural organic ingredients. It combines elements that are historically proven for health especially for diabetic and diets person. It historically proven for health originating from : Unani medicine, Ayurveda, Traditional Chinese medicine and Modern medicine. The tea are produced from Stevia, Mulberry, Melaka Amla Tree, Pink Guava, Roiboos, Lemon-grass, Lemon Myrtle and absolutely no sugar, rest assured that you get the best health benefits ever!

The ingredient:

Stevia
Image result for stevia
Pink Guava
Image result for pink guava
Roiboos
Image result for rooibos
Lemon Grass
Image result for lemon grass
Mulberry
Image result for mulberry
Melaka Amla Tree
Image result for melaka amla tree
Lemon Myrtle
Image result for lemon myrtle