Dr Irfan Unal
Assalammualaikum.. Saya ingin berkongsi sebuah kisah. Kisah ini benar-benar terjadi ke atas seorang penghidap diabetes. Nama makcik tersebut adalah Laili Binti Abu. Berumur 65 tahun dan berasal daripada Kg Penerok Kukup Pontian, Johor.


Gambar kaki yang terbelah.

Sunhanallah! Beginilah keadaan kaki makcik ini selepas di belah.

Gambar di atas menunjukkan keadaan kaki beliau selepas dibelah. Sebenarnya doktor menasihati makcik ini untuk tujuan pemotongan tetapi, keluarga makcik ni tidak bersetuju dan akhirnya hanya dibelah bagi tujuan untuk membuang nanah sahaja.

Gambar kaki sebelum bercantum rapat ( 3 minggu )

Selepas 3 minggu daging pada kaki sudah mula menumbuh menutupi kawasan yang terbelah sebelumnya.

Gambar kaki yang sudah bercantum sepenuhnya ( 1.5 - 2 bulan )

Alhamdulillah, keadaan kaki beliau telah pulih sepenuhnya tanpa perlu dipotong!

Kisahnya bermula apabila anak kepada makcik ini sekadar mahu mencuba-cuba dengan menaburkan SUREVIA ke atas daging kaki emaknya yang terbelah. Dengan kuasa ALLAH SWT, selepas 3 minggu kaki beliau sudah mula bercantum semula. Kejadian ini sememangnya mengejutkan seluruh keluarga beliau! Dengan niat hanya ingin mencuba-cuba, ternyata ianya membuahkan hasil yang sangat menggembirakan seluruh keluarga. Semenjak itu, makcik ini mengamalkan penggunaan produk stevia 100% dalam pemakanannya. Sekarang sudah boleh berjalan tanpa menggunakan sebarang tongkat dan menjadi contoh pesakit dikalangan doktor bedah pesakit diabetik di Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru. Pengenalan bermula melalui anaknya En. Badrol yangg bertugas di UTM Skudai, beliau membeli produk SUREVIA http://www.stevia.com.my/surevia_for_consumer_only.html untuk emaknya yang baru pulang dari hospital selepas kakinya dibelah. Keluarga makcik ini amat menjaga kesihatan makcik ini terutama sekali anak-anaknya.

*Note:
Sifat-sifat Stevia adalah; anti-bakteria, anti kulat, anti-radang, anti-virus, anti-yis, cardiotonic, diuretik, hipoglisemik, sangat memberi manfaat kepada penghidap kencing manis, hypotensive, tonik dan vasodilator. Malah, daunnya mengandungi glucosides diterpene dengan rasa yang manis tetapi yang tidak dimetabolismakan dan tidak mengandungi sebarang kalori.

Labels: edit post
1 Response
  1. article yg menarik ! bagus & bermanfaat.. saya pun ada blog ttng kesihatan www.dracca.blogspot.com